آشنایی با React Native: فریم ورکی متن باز از فیسبوک برای طراحی اپلیکیشن
اپليکيشن هاي موبايل و وب اپليکيشن ها نه تنها از لحاظ ظاهري با يکديگر متفاوت هستند بلکه نحوه کدنويسي آنها نيز با يکديگر متفاوت است. چنين مسأله اي منجر به اين ميگردد تا استارتاپ هايي که هم نياز به سايت دارند و هم تمايل دارند تا اپليکيشني اختصاصي در اختيار کاربرانشان قرار دهند، دو پروژه مجزا از يکديگر تعريف کرده و دو روش کدنويسي متمايزي را دنبال کنند. فيسبوک براي رفع چنين مشکلي، يک پروژه متن باز تحت عنوان React تعريف کرده است که در اين پست قصد داريم به معرفي آن بپردازيم. در ادامه با وبلاگ سکان آکادمي همراه باشيد.
روز سه شنبه چهارم فروردين ????، فيسبوک اعلام کرد که فريم ورکي متن باز تحت عنوان React Native به دنيا عرضه کرده است که اين امکان را در اختيار توسعه دهندگان قرار ميدهد تا از فريم ورک جاوا اسکريپت آن تحت عنوان React.js براي توسعه اپليکيشن موبايل استفاده کنند. به طور کلي، توسعه دهندگان طراحي وب اپليکيشن را به مراتب سادهتر طراحي اپليکيشن براي ابزارهاي هوشمند مثل موبايل و تبلت قلمداد ميکنند و اين در حالي است که طراحي چنين فريم ورکي منجر به اين خواهد شد تا سهولت طراحي وب اپليکيشن به حوزه موبايل هم کشيده شود به طوري که توسعه دهندگان اين امکان را خواهند داشت تا براي پلتفرم هاي آي او اس و اندرويد اپليکيشن بنويسند. به گفته يکي از برنامه نويسان فيسبوک «ما ميخواهيم زماني که با استفاده از فريم ورک React پروژه اي تحت وب اجرا مي کنيم، تجربه کاربري ابزارهاي هوشمند با تجربه توسعه دهندگان ادغام گردد تا با کمي تلاش بتوانيم پروژه تحت وب را به يک اپليکيشن موبايل مبدل سازيم.
شعاري که توسعه دهندگان زبان برنامه نويسي جاوا دارند اين است که يک بار بنويس و همه اجراش کن اما اين در حالي است که شعار ما حاکي از آن است که يک بار ياد بگير سپس براي هر پلتفرمي که خواستي کدنويسي کن.» در اينجا مي بايست توجه داشته باشيم که ما پس از استفاده از فريم ورک React Native باز هم مي بايست دو سري کد بنويسيم: يکي که با استفاده از فريم ورک جاوا اسکريپت React.js براي وب نوشته ميشود و ديگري توسط React Native که براي اپليکيشن هاي موبايل است. در واقع، کاري که اين فريم ورک قرار است انجام دهد اين است که کار براي توسعه دهندگان آسانتر خواهد شد. ايشان يک فريم ورک را ياد ميگيرند و از آن براي وب و موبايل استفاده مي کنند. پروژه React ابتدا براي اهداف اختصاصي شرکت فيسبوک طراحي شد اما به مرور در کنار ساير فريم ورک هاي جاوا اسکريپت مثل آنگولار، بک بون و نود جي اس قرار گرفت.
با اين حال اين فريم ورک دربرگيرنده يکسري خصوصات مخصوص به خود است و جالب است بدانيم که شرکت هاي بزرگي مثل ياهو، ردايت و موزيلا اظهار داشتهاند که از فريم ورک React استفاده کرده اند. سورس کد اختصاصي React Native براي iOS هماکنون روي سايت گيت هاب قرار گرفته است و اين در حالي است که پشتيباني از سيستم عامل محبوب و متن باز اندرويد نيز به زودي منتشر خواهد شد.
سکان اکادمي