نکاتی در مورد سایز تصاویر در طراحی سایت

هنگام طراحي سايت بايد حتماً در مورد چگونگي قرار گرفتن تصاوير و عکس هايي که مي خواهيد در وب سايت تان به کار ببريد، فکر کنيد. تصاوير در وب سايت ممکن است به معناي نمودارها و يا نقشه ها همانند عکس هاي استاندارد باشد. تمامي اينها در قالب ديجيتالي در کامپيوتر شما وجود دارد و مي تواند بر روي وب سرور ذخيره شود.

به ياد داشته باشيد ممکن است که هنگام استفاده با مشکلات خاصي روبرو شده و اين امر موجب مي شود که بازديدکنندگان در وب سايت شما با اختلافاتي در تصاوير روبرو شوند.

اهميت سايز تصاوير

تصاوير و يا عکسها مي تواند در اشکال و سايز هاي متفاوتي باشد. به عنوان مثال دوربين هاي پيشرفته ديجيتالي که در دسترس اکثر افراد مي باشد، داراي سايزهايي از 1 مگاپيکسل تا 10 تا 12 مگاپيکسل و يا بيشتر مي باشد که در نتيجه سايز تصاوير در هر يک افزايش مي يابد. ممکن است اين تجربه را داشته باشيد و بدانيد چه اتفاقي مي افتد، هنگامي که يکي از دوستان شما به شما ايميلي مي فرستد که حاوي عکس بوده که با دوربين جديد خود گرفته است!

فايل پيوست احتمالاً خيلي بزرگ و حجيم مي باشد و داونلود آن خيلي طول مي کشد؛ حتي اگر اينترنت شما پر سرعت باشد! حال فرض کنيد هنگام طراحي سايت بخواهيد از چنين عکسهاي حجيمي در وب سايت خود استفاده کنيد؛ دقيقاً همان اتفاق براي شما مي افتد: مدت زيادي طول مي کشد تا آن عکس که در وب سايت شما وجود دارد داونلود شده و در مرورگرتان باز شود.

اما کاري که شما هنگام ساخت سايت و بهينه سازي وب سايت بايد در نظر داشته باشيد اين است که تصاوير و عکسهاي مورد نظر را حتماً به وسيلهء نرم افزار ويرايشگر عکس re-size نماييد. البته کار بسيار ساده اي است: نرم افزار ويرايشگر را باز نماييد، روي منوي آن کليک نماييد و عکس مورد نظر را مشخص نماييد. کاري که بايد انجام دهيد تغيير تعداد پيکسل هاي عرضي(افقي) عکس متناسب با صفحهء وب سايت تان مي باشد.

مثلاً يک عکس که پيکسل عرضي آن 1000 است بايد آن را به يک چهارم يعني 250 پيکسل تغيير دهيد. اجازه دهيد که نرم افزار ويرايشگر به صورت خودکار طول(عمودي) عکس و حجم آن را تغيير دهد. سپس گزينهء "حفظ نسبت" يا maintain aspect ratio يا عباراتي مشابه اين را اعمال نماييد.

هنگامي که عکس را ذخيره مي نماييد، گزينه اي در ذخيره سازي خواهيد داشت که مي تواند در آن کيفيتها و يا رزولوشن هاي مختلفي در سطوح بالا و پايين داشته باشيد.مگر در مواردي که هدف شما طراحي سايت هاي "هنري" است و در غير اين صورت رزولوشن پايين براي وب سايت هاي معمول کافي خواهد بود. بعضي از ويرايشگرهاي عکس به شما گزينه هاي خاص تري براي ذخيره سازي عکس با رزولوشن مناسب در وب سايت ارائه مي نمايد. در نهايت گزينهء ذخيره " save as" را انتخاب نموده تا عکس ويرايش شدهء شما با نام ديگري بر روي نسخهء اصلي ذخيره نشود.

راهنماي مرورگرها

هنگامي که در طراحي سايت خود از تصاوير و عکسها در صفحات وب سايت استفاده مي کنيد، احتمالاً بايد از کدهاي html شبيه به اين استفاده نماييد: img src=”mynewphoto.jpg” alt=”Words for Photo” height=”125″ width=”250″ اين مسئله بسيار مهمي است که طول و عرض داده ها ارائه شود. همچنين بايد توجه داشته باشيد که ارائهء اين اطلاعات از هنگامي ارزشمند خواهد بود که شما سايز عکسها را تغيير داده باشيد. با فراهم آوردن و ارائهء اطلاعات در واقع به مرورگرها به صورت اختصاصي در تخصيص فضاي صفحات(هنگام پروسهء بارگزاري تصاوير) کمک زيادي مي کنيد.

اگر اين تعاريف را در برنامه نويسي و ساخت سايت مشخص نکرده باشيد، مرورگرهاي قديمي تر نمي توانند فرمت اين متنها را بخوانند و يا عکس ها و تصاوير آن وب سايت و بررسي ابعاد مختلف ناشناس مانده و متوقف مي شود. اگر اين نکات را در طراحي سايت و بهينه سازي وب سايت تان در نظر بگيريد، مي توانيد سرعت داونلود صفحات وب سايت تان را بالا ببريد. اين امر در راحتي بازديدکنندگان وب سايت شما و ميزان رضايت آنها بسيار تاثيرگذار خواهد بود.